Vrijwilligerswerk: ook voor jezelf

Natuurlijk, vrijwilligerswerk is in de eerste plaats belangrijk voor degenen voor wie je het doet. Je helpt er organisaties en mensen écht verder mee. Zonder vrijwilligerswerk loopt de maatschappij lang niet zo gesmeerd: als we alleen betaald werk zouden doen, blijft er zoveel liggen. Want wie zorgt er dan nog voor dat die eenzame mevrouw nog eens buiten de deur komt? Wie leert er dan nog de Nederlandse taal aan een vluchteling? En kan een buurtfeest slagen zonder vrijwilligers?

Meer kansen op de arbeidsmarkt

Daarnaast is vrijwilligerswerk ook heel goed voor jouzelf. Ben je klaar met je opleiding en op zoek naar een baan? Dan kun je als vrijwilliger alvast werkervaring opdoen. Vrijwilligerswerk staat ook mooi op je cv: je vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Je toont aan dat je initiatief kunt nemen en je competenties wilt ontwikkelen. Verder krijg je door vrijwilligerswerk meer sociale contacten.

Kick

Maar ook als het je niet gaat om meer kans op betaald werk, krijg je veel voor je vrijwillige inzet terug. Veel dankbaarheid én veel voldoening. Het geeft echt een kick om iemand weer te zien opbloeien of om samen met anderen een succes te maken van een evenement. Vrijwilligerswerk verrijkt je.

Kortom, alle reden om eens te kijken welke vrijwilligersvacatures of stageplaatsen er bij jou in de buurt zijn.

Organisaties op zoek naar vrijwilligers

 

Organisaties met stageplaatsen